вівторок, 15 серпня 2017 р.

Учасники військово-спортивного вишколу «Щит і меч» вдосконалюватимуть свої вміння та навички

14 серпня відбулось урочисте відкриття військово-спортивного вишколу «Щит і меч», який проходитиме протягом десяти днів на базі навчально-тренувального центру ВПК «ФОРПОСТ» у селі Пороги Ямпільського району. На свято завітали заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк, голова Ямпільської районної ради Сергій Гаджук, заступник голови Ямпільської райдержадміністрації Михайло Труба, депутати районної ради, батьки, представники засобів масової інформації.

Звертаючись від імені голови обласної Ради Анатолія Олійника та депутатського корпусу до учасників і організаторів змагань, Михайло Кременюк наголосив на важливості проведення цього заходу.
– Ви виконуєте дуже важливу місію для держави саме у військово-патріотичному вихованні, адже коли займатися справою так, як це сьогодні робите ви, то наша країна буде мати справжніх захисників, – зазначив у своєму виступі Михайло Володимирович. – Я бажаю вам мирного неба, здоров’я, щоб за цих десять днів ви набралися сил, мужності й патріотичного духу у ваших гарних починаннях.
Вітаючи присутніх, голова Ямпільської районної ради Сергій Гаджук подякував батькам за виховання дітей, яких вони віддали у наметовий табір для вдосконалення їхніх вмінь та навичок, а також керівникам, інструкторам і тренерам навчально-виховного процесу.
– Наша територія розташована на кордоні між двома державами і ваші наставники вчать вас патріотизму, загартовують вас, передають вам свою майстерність, бо ця територія зобов’язує нас бути пильними, щоб кожної хвилини стати на захист кордонів та на захист держави, – підкреслив Сергій Іванович, звертаючись до учасників вишколу.
Начальник зборів, директор військово-патріотичного клубу «ФОРПОСТ» Федір Водянюк висловив вдячність обласній та районній владі за підтримку клубів, а також подякував керівникам військово-патріотичних організацій, які прибули на змагання з усіх куточків України.
Під час урочистостей присутні вшанували пам'ять загиблих ямпільчан, учасників бойових дій в зоні проведення АТО.
У виконанні місцевих аматорів прозвучали патріотичні пісні та поезії.
На завершення кращі учасники вишколу продемонстрували свої вміння та навички на тактичній смузі перешкод.
За інформацією організаторів, у змаганнях братимуть участь до 150-ти вихованців, всього 13 груп з усіх куточків України та Вінницької області (м. Фастів Київської області, смт Городок Житомирської області, м. Житомир, м. Кременчук Полтавської області, м Хмельницький, м. Шепетівка Хмельницької області, м. Луцьк, смт. Томашпіль Вінницької області, м. Ладижин Вінницької області, м. Погребище Вінницької області, м. Богданівка Тульчинського району Вінницької області, м. Ямпіль Вінницької області, м. Вінниця).
Протягом десяти днів вони змагатимуться у таких видах: «Тактична смуга перешкод»; «Військова топографія. Екіпіровка. Похідне спорядження. Намети»; «Інженерна підготовка»; «Стройовий плац. (стадіон)»; «Основи цивільного захисту»; «Парашутно-десантна підготовка», «Військово-медична підготовка»; «Вогнева підготовка»; «Тактична підготовка»; «Рукопашний бій».
Як зазначив начальник зборів, директор військово-патріотичного клубу «ФОРПОСТ» Федір Водянюк, метою проведення військово-спортивного вишколу «Щит і меч» є сприяння військово-патріотичному вихованню молоді та підготовки до служби в Збройних Силах України; набуття знань, умінь і навичок, необхідних майбутньому захиснику Вітчизни; збільшення чисельності молоді, залученої до здійснення заходів за участю військово-патріотичних клубів, формування національно-патріотичної свідомості й національної гідності.















За матеріалами сайту Вінницької обласної ради

Немає коментарів:

Дописати коментар