вівторок, 10 травня 2016 р.

Круглий стіл зі студентами Вінниччини

5 травня в приміщенні Вінницької обласної універсальної бібіліотеки ім. К. А. Тімірязєва відбулось засідання круглого столу на тему: «Реалізація прав студентів на 50-ти відсоткову знижку у міському і приміському транспорті», організованим за підтримки студентського руху «СОВА». В обговоренні питань також взяли участь депутати обласної Ради, представники Вінницької територіальної організації радикальнноі партії Олега Ляшка, Михайло Кременюк та Сергій Кривешко.

За інформацією представників студентства, метою зазначеного заходу є реалізація їхніх прав органами місцевого самоврядування щодо надання 50 % знижки у міському і приміському транспорті відповідно до Закону України «Про освіту» та Постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку надання пільгового проїзду студентам вищих навчальних закладів І-ІУ рівнів акредитації та учням професійно-технічних навчальних закладів у міському та приміському пасажирському транспорті та міжміському автомобільному і залізничному транспорті територією України».
Як зазначили учасники круглого столу, на сьогодні актуальними є такі питання: надання пільгових тарифів у міському та міжміському транспорті для студентів; збільшення кількості проїзних квитків; опублікування відомостей про проведення опитування населення щодо підняття цін на проїзд у міському транспорті; створення робочої групи в органах місцевого самоврядування для вирішення цієї проблеми.
В ході обговорення питань депутат обласної Ради Михайло Кременюк зауважив: «На даний час не отримують пільги навіть соціально незахищені верстви населення, в зв’язку з тим що держава не надає субвенції на пільгові перевезення. Тому обласна Рада наразі розробляє положення щодо розподілу коштів на перевезення для пільгових категорій населення».
Для вирішення проблеми депутати обласної Ради Михайло Кременюк та Сергій Кривешко порекомендували організаторам круглого столу підготувати звернення для розгляду та вивчення питання на засіданні постійної комісії обласної Ради з питань будівництва, розвитку населених пунктів, транспорту та зв’язку спільно з фахівцями профільного Департаменту ОДА. 



За матеріалами сайту Вінницької обласної ради

Немає коментарів:

Дописати коментар