пʼятницю, 28 липня 2017 р.

Колегія Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації підбила підсумки першого півріччя поточного року

28 липня заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк взяв участь в розширеному засіданні колегії Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації. Під головуванням директора Департаменту Людмили Грабович, присутні на зібранні підбили підсумки першого півріччя діяльності галузі охорони здоров’я та обговорили пріоритетні завдання для виконання у другому півріччі поточного року.
Участь у засіданні взяли голова облдержадміністрації Валерій Коровій, голова постійної
комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту та зайнятості населення Ярослав Хребтій, заступник Вінницького міського голови Галина Якубович, голова обкому профспілки медичних працівників Іван Лета, професор Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова, радник голови облдержадміністрації Юрій Мостовий, заступник директора Департаменту охорони здоров’я Світлана Стефанкова, головні лікарі районних центрів первинної медико-санітарної допомоги, в тому числі і об’єднаних територіальних громад, центральних районних лікарень, оздоровчих та профілактичних закладів області, пологових будинків, стоматологічних поліклінік, директори медичних коледжів.
Заступник директора Департаменту ОДА Надія Марусяк виступила з доповіддю щодо організації лікувально-профілактичної допомоги населенню області, озвучила основні проблеми та шляхи їх вирішення. У своєму виступі вона зазначила, що на виконання розпорядження голови облдержадміністрації щодо модернізації первинного рівня надання медичної допомоги потреба в ПК Центрів становить 453 одиниці, в першому півріччі закуплено 110 комп’ютерів.
Директор Департаменту охорони здоров’я Людмила Грабович доповіла про стан господарської діяльності закладів охорони здоров’я у першому півріччі, актуальні завдання на друге півріччя поточного року. Головний лікар обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Анатолій Пірникоза зупинився на виконанні спільного наказу про забезпечення населення області екстреною виїзною консультативною медичною допомогою. В розрізі даного питання з критичними зауваженнями та пропозиціями виступили головний лікар обласної калічної лікарні ім.. М. І. пирогова Олександр Жупанов, головний лікар обласної дитячої клінічної лікарні Василь Паненко та обласний спеціаліст, відповідальний за проведення організаційно-методичної роботи за фахом «Неврологія», завідувач відділенням №3 обласної психоневрологічної лікарні ім. академіка О. І. Ющенка Олександр Бородій.




У підсумку наради перед присутніми медиками виступив заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк.
– Депутати обласної Ради на чолі з головою Ради Анатолієм Олійником активно допомагають у реалізації обласних Програм охорони здоров’я та працюють над тим, щоб якомога більше коштів залучати на забезпечення профілактики, діагностики та лікування неінфекційних захворювань, профілактики онкологічних захворювань, доступної медичної допомоги в тому числі і екстреної.
Слід зазначити, що консолідований бюджет охорони здоров’я області на 2017 рік склав понад 2 млрд. грн, з них за перше півріччя профінансовано 47 відсотків до річного плану. За рахунок усіх джерел фінансування виконано будівельних робіт в медичних закладах на суму 14 млн грн. Стаціонарну допомогу населенню надають 50 лікарняних закладів, в яких розгорнуто 10 тисяч 463 ліжка. Амбулаторно-поліклінічну допомогу надають 325 лікарських амбулаторій, 835 ФАПів, 42 поліклініки, 8 диспансерів, 8 стоматологічних поліклінік. Крім того, в області функціонує 8 санаторіїв, 2 будинки дитини та 5 інших закладів.
Наразі пріоритетними задаваннями на друге півріччя є реорганізацій та модернізація закладів охорони здоров’я третинного рівня, продовження роботи з виконання Урядової програми «Доступні ліки», модернізації служби екстреної медичної допомоги, удосконалення медичного забезпечення учасникам антитерористичної операції на всіх рівнях надання медичної допомоги.

ЗА МАТЕРІАЛАМИ САЙТУ ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Немає коментарів:

Дописати коментар